Raw scampi tails with Granny Smith apples

This is one of those dishes that do not need to be a great chef to prepare it, but you must know how to recognize the freshness of the fish and the taste of the sea.

Code di scampi crude con mele Granny Smith

Code di scampi crude con mele Granny Smith

Lovers of raw crustaceans and the pure taste of scampi will appreciate this combination with Granny Smith apples. The acidity of the apple will give a perfect balance to the fatness of the scampi and the marriage of the sweetness of the two elements will be perfect and pleasantly contrasted if you add 2 flakes of Maldon salt.

www.pescenudo.it

www.matteocasadio.com

www.superfrutto.it

Raw Energy Balls

Le Energy Balls sono dolci sani e ricchi di sostanze energetiche, facili da fare e buoni da mangiare.
Gli ingredienti base sono datteri e frutta secca, ma si possono personalizzare in base ai propri gusti.
L’unica cosa necessaria per preparare l’energy balls è un buon frullatore e visto che sono “raw”, non vanno cotte, quindi non serve nemmeno il forno.
Le Energy balls non contengono farina, non contengono latticini e quindi possono mangiarle anche celiaci e intolleranti al lattosio.
Una volta preparate, si possono conservare per diversi giorni in frigorifero chiuse in contenitori ermetici.

Energy Power Balls

 

Ingredienti:

 

200 g datteri sgusciati

 

50 g mandorle sgusciate

 

50 g noci

 

50 g nocciole

 

30 g bacche di goji

 

20 g semi di lino, olio di cocco (facoltativo)cocco grattugiato cacao amaro. Mettere datteri, noci, nocciole, mandorle e semi di lino in un frullatore potente.Frullare fino ad ottenere un impasto uniforme. Aggiungere le bacche di goji, i semi di lino e lavorare ancora qualche secondo.Aggiungere l’olio di cocco per ammorbidire leggermente l’impasto.Formare delle palline poco più grandi di una noce e rotolarle nel cocco grattugiato o nel cacao amaro.Questa è una ricetta base per fare le energy balls. Possono essere personalizzate variando gli ingredienti a piacimento.Conservare le energy balls in frigorifero, così le avrete a disposizione tutte le volte che avete bisogno di una botta di sana energia.

 

Prova i Prodotti Salugea, integratori naturali di qualità.

Approfitta del codice S c o n t o  PESCENUDO5

Sconto Prodotti Naturali

Codice sconto PESCENUDO5 sconto Salugea

 

Cappelletti d’Nettle, Tomato, Aubergine, Scallops, Lime and Bottarga

I had been waiting for a while for a recipe by Cosimo Librato, Chef of Globus Beach in Milano Marittima and almost unexpectedly, given the “hot” moment of the season, … here it is!

Cosimo al lavoro. Veste La nuova camicia Pesce Nudo! Stile Classe ed Eleganza!

A gourmet recipe, innovative, summer and apparently very tasty .: Inverted Nettle Cappelletto, Tomato, Eggplant, Scallops, Lime and Bottarga.
Why inverted? Because, in addition to the particularity of the combinations, Cosimo has decided to “reverse” the filling of the cappelletto. In fact, among the ingredients, we do not find parmesan, ricotta, or squacquerone, but tomato, ginger and fresh basil, tied with xanthan (fermented corn starch), so what could be the sauce, has been transformed into stuffing.

Cappelletti, Ortica-Capesante

Cappelletti, Ortica-Capesante

Recipe:
for the pastry:
1 kg calibrated flour
6 whole eggs
400 g fresh nettle blanched in salted water and cooled in water and ice, drained and shaved with 20 g extra virgin olive oil and salt
Knead all the ingredients until a compact and elastic dough is formed. Wrap with plastic wrap and leave to rest in the refrigerator for at least 30 minutes.
for the filling:
fresh tomatoes
oil
garlic
basil
Brown the garlic with a little extra virgin olive oil. Add the tomatoes cut into wedges. Cook for 40 minutes. Add salt, add ginger and fresh basil, blend and sieve.
Bind with xanthan.
For the aubergine pass:
500g aubergines peeled and cut into pieces
salt
pepper
basil
40 g extra virgin olive oil.
Put everything in a microwave bowl, close tightly and cook for 12 minutes.
Blend with minipiner and tie with a knob of butter.

Pull the dough to the nettles like a normal dough and with the wheel cut many squares of 3/4 cm each side. Place the tomato filling in each square of pasta and close like classic cappelletti.
Portion 120g of cappelletti equal to 15 cappelletti.
Cook the cappelletti in salted water. Drain and mix with butter.
Stain the dish with the squid ink. Place the aubergine purée in various places on the plate, then place the cappelletti on top. Place the scallops (previously sliced ​​and seasoned with oil, salt and lemon) over each individual cappelletto. Complete the dish with grated mullet bottarga, lime zest, extra virgin olive oil and edible flowers.

We thank Cosimo Librato for this recipe and we are waiting for the next!

di Matteo Casadio